MED FRIGO / CARGO MED
Νέα

MED FRIGO / CARGO MED: «Η ανάπτυξη εμπορικών δικτύων είναι και δική μας υπόθεση»

09/12/2019 - 07:48

Η εταιρεία, με έδρα την Πάτρα, οργανωμένη σε 2 εξειδικευμένα τμήματα, τη MED FRIGO και την CARGOMED, δραστηριοποιείται από το 1991 στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης, μεταφοράς και διανομής αγαθών ελεγχόμενης θερμοκρασίας και ειδικότερα προϊόντων θάλασσας, τροφίμων, πρώτων υλών και φαρμάκων.

 • H MED FRIGO, για τις εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, παραδίδει, αξιόπιστα σε περισσότερα από 400 σημεία απευθείας κάθε εβδομάδα. Με προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις, διασφαλίζει τη συνεχή και «always on time» υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε 14 ευρωπαϊκά κράτη.
 • Η CARGO MED, για τις εισαγωγέςαπό την Ευρώπη προς την Ελλάδα, παραλαμβάνει, μεταφέρει και παραδίδει εμπορεύματα 365 ημέρες τον χρόνο. Με εξειδίκευση στη μεταφορά groupage φορτίων, κάθε εβδομάδα 70 και πλέον φορτηγά ψυγεία προσεγγίζουν καθημερινά 110 σημεία στις Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Νότια Γαλλία και τώρα Ολλανδία, Βέλγιο και Βόρεια Γερμανία, με προορισμό την Ελλάδα.


Το όραμα

Να είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου της. Στους καλύτερους αναφορικά με την προσφορά ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην οδική μεταφορά και στη διαχείριση προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Με δέσμευση απέναντι στους πελάτες, συνεργάτες και το προσωπικό της, να λειτουργεί με συνέπεια, εξασφαλίζοντας συνέχεια και διάρκεια μέσω επενδύσεων και συνεχούς εξέλιξης.

Χωρίς εφησυχασμό

 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα ψηφιακής φορτωτικής, e-CMR. H MED FRIGO, στο πλαίσιο του προγράμματος AEOLIX LL12 e CMR, όπου ηγήθηκε η IRU (Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορέων) και συντόνισε στην Ελλάδα η ΟΦΑΕ, σε συνεργασία με τη Nestle Hellas, πελάτη με μακροχρόνια συνεργασία, που όμως αποκτήθηκε μέσω της τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τη συμμετοχή σε διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, ολοκλήρωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 την πρώτη διασυνοριακή μεταφορά από το Sevares της Ισπανίας προς τον Ασπρόπυργο, πλήρους φορτίου τροφίμων με τη χρήση ψηφιακού CMR.

Τόσο στην παραλαβή όσο και κατά την παράδοση έγινε ψηφιακή υπογραφή με σφραγίδα χρόνου και συντεταγμένων των σημείων φόρτωσης - εκφόρτωσης. Την εκφόρτωση παρακολούθησε στο κέντρο διανομής της Nestle o γενικός διευθυντής Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας το ενδιαφέρον του υπουργείου για την εφαρμογή.

Και βέβαια, η MED FRIGO, πάντα πρωτοπόρος, προχώρησε στο επόμενο βήμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και για φορτία της, πλήρη και τμηματικά, από την Ελλάδα προς την Ισπανία, υλοποιώντας έτσι και τις πρώτες εξαγωγές προς ευρωπαϊκό προορισμό. Με την εκπαίδευση 41 οδηγών, εκτελέστηκαν 85 αποστολές, σε 4 διαφορετικά σημεία παράδοσης, τόσο με πλήρη όσο και τμηματικά φορτία, σε διάστημα 3 μηνών.

 

MEDFRIGO CMR 2

Η ψηφιοποίηση των CMR και των δελτίων αποστολής έδειξε ότι μπορεί να επιφέρει άμεσα και σημαντικά οφέλη, όπως μείωση του λειτουργικού κόστους, εξάλειψη γραφειοκρατίας, μεγαλύτερη ακρίβεια και διαφάνεια στη ροή της πληροφορίας, ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σημαντική μείωση όγκου χαρτιού, καθώς η εταιρεία εκδίδει και διαχειρίζεται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 CMR (σήμερα χρειάζονται 5,000 κιλά ή 1,000,000 σελίδες Α4).

Η ΜΕD FRIGO εφαρμόζει διαδικασίες για τη συμπλήρωση και την έκδοση των έντυπων CMR από το 1999 και μηχανογραφικά μέσω λογιστικής εφαρμογής από το 2003, προβλέποντας τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς. Ο στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν, εκτός από την απόκτηση τεχνογνωσίας και η διαμόρφωση, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, του πλαισίου της εφαρμογής του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με την πιλοτική αυτή εφαρμογή, η Ελλάδα (με τη MED FRIGO) σημείωσε μια σημαντική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έγινε μια από τις πρώτες χώρες που αξιολόγησαν τα οφέλη της ψηφιοποίησης των μεταφορικών εγγράφων στις διασυνοριακές μεταφορές.

Οι επενδύσεις συνεχίζονται

Η εταιρεία το 2018 προχώρησε σε 2 μεγάλες επενδύσεις:

 • τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κέντρου Logistics στην Ηγουμενίτσα με 2.800 τ.μ. στεγασμένους ψυχόμενους χώρους και
 • την αγορά 16 φορτηγών ψυγείων τεχνολογίας EURO 6, διαμορφώνοντας τον ιδιόκτητο στόλο στα 55 σύγχρονα οχήματα.
MEDFRIGO CMR

Το 2019 οι επενδύσεις συνεχίστηκαν τόσο με την αντικατάσταση και προσθήκη επιπλέον οχημάτων, διαμορφώνοντας τον στόλο σε επίπεδο 95% με φορτηγά κατηγορίας EURO 6, όσο και με την επέκταση των εγκαταστάσεων της Ηγουμενίτσας στα 3.800 τ.μ., αυξάνοντας έτσι την αποθηκευτική δυνατότητα ψύξης / κατάψυξης.

MEFRIGO CMR 4

Συνεχίζοντας να εστιάζει στη νέα τεχνολογία, η MED FRIGO ολοκλήρωσε επενδύσεις τόσο σε υποδομές όσο και σε συστήματα, και πιστοποιήθηκε ως Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας (ΕΟΦ) - ΑΕΟ (Authorised Economic Operator) για Τελωνειακές απλουστεύσεις / Ασφάλεια και προστασία, εξασφαλίζοντας οφέλη, όπως:

 • Λιγότερους φυσικούς ελέγχους και ελέγχους εγγράφων.
 • Προτεραιότητα στη διεκπεραίωση φορτίων, εάν έχουν επιλεγεί για έλεγχο.
 • Επιλογή του τόπου διενέργειας των ελέγχων.
 • Ευκολότερη υπαγωγή στις τελωνειακές απλουστεύσεις.
 • Μειωμένη σειρά δεδομένων για τις συνοπτικές διασαφήσεις.
 • Προειδοποίηση.
 • Αναγνώριση ως ασφαλούς επιχειρηματικού εταίρου.
 • Αμοιβαία αναγνώριση.

Οι επενδύσεις αυτές είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την πιστοποίησή της και με το ISO 27001, ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ